Nu är det skördetid för alla vinodlare i trakten. Andreas kompis pappa äger några procent av den mycket framgångsrika vinmakaren Berlucchi och tjänar därmed en hel del på att bara äga och inte göra någonting själv(!). Vi blev iaf medbjudna in i fabriken för att se hur allt gick till:
1. Människor ute på fälten och klipper vindruvsklasarna och placerar dem i dessa gula backar på bilderna.
2. Deras minitraktorer åker runt bland fälten och samlar upp alla backar och kör dem till fabriken.
3. Backarna placeras på rullband och töms ner i en stor kontainer som pressar ur juicen.
4. Juicen samlas då upp i gigantiska kar och ser än så länge inte särskilt aptitlig ut.
5. Vindruvsresterna samlas upp i andra kontainrar utanför fabriken och ska sedan bli till Grappa, en likör de ofta dricker efter maten.
6. Juicen förs sedan till gigantiska tankar, de silvriga på bilden ovan som varförsig innehåller 24 000 liter vin och totalt finns i den salen 3 miljoner liter vin!! Där ligger det några dagar för att senare föras vidare till trätunnor och ligga och dra i mellan 2-5 år innan de hamnar i flaskor och går ut till de finaste försäljarna och restaurangerna.
Sådär, nu är det bara att börja odla och tjäna storkovan!
ja, men gör de:) börja odla å så kommer ja ner å sommarjobbar hos er sen;) Hoppas allt är bra å att ni kommer trivas i lägenheten! kram kram
SvaraRadera